İstanbul, Türkiye | Publication | March 2025

ETAHSlerin lisans alma ve yenileme yükümlülüklerine ilişkin ekonomik bütünlük kriterinin değerlendirme zamanları yeniden değiştirildi

Authors: Dr. Ceylan Necipoğlu, LL.M. , CIPP/E, Selin Yılmaz

8 Mart 2025 tarihli Resmî Gazete ile değiştirilmiş olan Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı (“ETAHS”) ve Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te (“Yönetmelik”) 15 Mart 2025 tarih ve 32842 sayılı Resmî Gazete ile bir kez daha değişiklik yapıldı.

Yönetmelik değişikliği ile birlikte, 8 Mart’ta eklenmiş olan “takvim yılı ifadesi” tekrardan çıkarılarak lisans alma ve yenileme başvurusuna ilişkin eşiklerin aşılıp aşılmadığının tespitinde, ETAHS ile ekonomik bütünlük içinde bulunduğu ETAHSlerin yıl sınırı olmaksızın net işlem hacimleri ve işlem sayıları dikkate alınacağına hükmedildi.

Böylelikle yakın zamanda yapılan ve ETAHS’lerin lisans alma ve yenileme yükümlülüklerine ilişkin ekonomik bütünlük kriterinin değerlendirme zamanını netleştiren düzenlemeden vazgeçilmiş oldu.